Tuesday, 27 March 2012

Alhamdullillah semuanya berjalan dengan lancar



Katanya Siezuka Bertunang??  Semuanya gara gara sekeping gambar kat bawah ni.. Semuanya ucapan tahniah yang diberikan me baca dengan senyuman.. betul lah orang cakap sekeping gambar memberikan bermacam macam maksud tersurat & tersirat..




Kembali ke dunia realiti.. Sebenarnya ni bukan majlis pertunangan me.. Mungkin korang semua cakap me bertunang sebab semua barang barang kat atas tu adalah hak milik seorang lelaki.. Tapi hakikat yang sebenarnya adalah... Bapa sedara (Pok Yie) me yang kawen.. ;)




Pok Yie me ni adik bongsu Ma me.. Dah banyak kali putus cinta, Pastu jodoh yang kitaorang carikan pun diorang tak berkenan.. Last last yang ni Mak (Nenek) me yang carikan jodoh untuk dia.. nasib baik dia berkenan dan terus ikat tali pertunangan.. diorang tunang x lama pun.. dalam masa 2 bulan lebih jer.. terus kawen.. Dapat lah dia peneman.. Me panggil dia Cik Su.. Bapa sedara me kan yang bongsu.. Jadinya Panggillah Cik Su.. ;)


Pok Yie & Cik Su


Me yang chubby, Nenek, Pok Yie, Cik Su, My lovely Mom, & The only Mak sedara  


Barisan barisan handsome boy... Yang baju warna coklat tu The only sibling yang me ade..My Adik.. ;)


Selamat Pengantin Baru Pok Yie & Cik Su
Moga kekal hingga ke anak cucu &
cepat2 bagi Sepupu kat Kitaorang..
dah bosan dah asyik kitaorang 2 beradik ni jer.. ;)


Salam sayang,
NURUL


34 comments:

  1. Hahahahha..... akhirnya terungkai juga kisah yang sebenar....keh3x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. tulah.. diorang dok ckp nurul tunang.. ;)

      Delete
  2. hikhik...lame btol nk tunggu..ok man lega disitu...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diah.. busy.. Senior nurul cuti 2 minggu kot.. so keje kena handle semua.. nak online pun lepas waktu keje jer.. :(

      Delete
  3. nasib baik hazman ada can lagi nak mengurat...kah kah kah...jangan marah yer nurul sajer bergurau senda di petang selasa ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe... tak marah pun Kak Ina.. ;)

      Delete
  4. tahniah nurul..!!! eh silap. tahniah pengantin..
    nurul bila lagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh time kasih KID... Nurul lambat lagi.. ;)

      Delete
  5. hhahaah msti ramai lelaki kat luar sana menari nafas lega..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha x de maknenya dik sampai camtu sekali...

      Delete
  6. selamat pengantin baru pengantin yang sebagai kawan nurul

    ReplyDelete
    Replies
    1. bapa sedara nurul lah.. hehehehe time kasih.. ;)

      Delete
  7. Bila me balik kampung? Abang ingat nak ikut sekali la.. Heh heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahahahahaha.....antar rombongan ke?

      Delete
    2. AE: musim mengundi nanti nurul balik.. teman mak.. jom lah bawak family g jenjalan terengganu.. hehehehe

      Delete
    3. Kak Fasz: rombongan makang kepok lekor.. ;)

      Delete
    4. woww..nurul dah ajak ae dan family dtg tu.. kawan-kawan boleh juga sebagai wakil pihak lelaki...hahaha

      Delete
  8. ooooo..ingatkan nurul la yang tunang masa tu.hahaha..AE ada can lagi la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, ada la can tuk AE kan..ahaks...

      Delete
    2. Bukan lah.. Bapa sedara nurul yg kawen.. hahaha sian AE dikait ngan nurul.. ;)

      Delete
    3. Kak Fasz; X da maknanya.. tunggu turn kak fasz plak.. bila yer?

      Delete
    4. memang suka AE lepas tau kisah sebenar...hahaha

      Delete
  9. wah..semoga mereka berdua bahgia hinggalah ke anak cucu. amin

    ReplyDelete
  10. moga mereka kekal keanak cucu n hingga akhir hayat. amin....


    nurul bile lagi?amik berkat la...

    adik nurul tu ensem gak ek...eh nurul 2 beradik jeke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Fasz: Amin.. time kasih kak Fasz..

      Nurul lambat lah lagi.. tungggu kak Fasz dulu..

      Yup.. 2 beradik jer.. hensem ker.. Hahahaha

      Delete
  11. nurul bile plak???cepat2..;) nnt blh buat pakej g tganu plak ni..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIk May.. tunggguu dulu.. Mak pun x bising lagi.. hehehehe

      Boleh jer cik may g honeymoon kat terengganu.. hehehehe

      Delete
  12. Replies
    1. Nape kak fasZ...x mo sedih2.. senyum skit.. ;)

      Delete
  13. Selamat pengantin baru kepada pakcik dan makcik adik ye =)

    ReplyDelete
  14. heheheh. nasib baik bukan nurul yg bertunang, kalau tak melepassslah hazman fadzil. hehehe

    ReplyDelete
  15. Ramai akan kecewa jika tahu Nurul yang kahwin...

    Lepas tue xbgtau

    ReplyDelete
  16. hihi...boleh bikin kontroversi dgn sekeping gmbr je..

    nurul jgn lambat2 =)

    ReplyDelete