Friday, 30 March 2012

Bila kesabaran teruji



Dua minggu me keje tanpa my senior.. semua call kena handle sendiri..Mana ngan technician mana dengan customer.. Tapi syukur Alhamdullillah me ade beautiful girls yang tolong me pick up call.. kalau tak matilah.. Thanks so much beautiful girls kat department me ni.. ;)


Hari Ketiga – Ya Allah kesabaran teruji.. Gaduh ngan technician.. oppsss bukan gaduh Cuma salah faham sedikit.. Office me yang dekat PJ ni HQ dan kitaorang ade branch dekat KL.. jadinya technician yang dekat KL pun kitaorang yang handle.. Jadi me buat kerja seperti biasa.. Bila customer call Tanya mana technician yang janji nak buat follow up job.. Kitaorang seperti sediakala akan cek system & ade rekod dan kena inform customer technician ade follow up hari ni (contohnya).. Bila dah ok dengan customer.. kita kena call technician follow up dengan diorang.. bila nak pergi sebab customer dah call.. Me buat keje macam biasalah.. Tapi hari tu.. me call one of our technician dia marah2 nya me.. Me apa lagi (dah memang jenis yang cepat panas) menjawab balik..Ya Allah terketar ketar me.. sebab nak marah sangat.. pastu kawan me suh report kat zone head dia.. ape lagi me report lah..Tapi technician yang marah me tu jenis yang panas baran sikit.. me pulak.. kalau Me tak salah, me akan pertahankan HAK me.. Tapi kalau me salah, confirm me akan mintak maaf.. 


Hari Keempat- walaupun me ni jenis yang cepat panas.. tapi me ni jenis yang cepat cool balik.. Hari ni kena call balik technician yang semalam… Kalau dah nama keje mesti kena ade kerjasama.. Me call & dia cakap elok2 kat me.. Oklah sejuk sikit hati kita.. Then lepas tu buat macam tak de ape ape..


Kita keje bukan nya untuk sehari dua.. nak masam muka sana sini.. Betul tak.. adatlah salah faham tu.. at least respect each other.. betul tak?? orang Tanya elok2 tak yah lah nak g tengking2 orang.. Orang yang ok bila dah kena tengking macam tu pun naik darah.. Opps me berani dengan technician jer.. Dengan customer x boleh buat macam tu oooo… Customer mengamuk, tengking kita macam mana sekalipun kena dengar & explain baik2 kat diorang.. Kalau dah tak sayang keje atau nak dapat complaint letter dari customer try lah tinggi suara kat diorang.. Tunggu jelah esoknya adelah sampai hadiah yang nak tu.. Customer jangan main-main.. salah diorang pun kita kena mintak maaf.. “CUSTOMER ALWAYS RIGHT”


Ya Allah penatnya lah minggu ni.. tiap2 hari keluar rumah pagi pukul 7.30 balik pukul 9 malam.. Yelah keje yang 2 orang buat.. me kena buat sorang2 selama 2 minggu.. Cuti me pun dibekukan buat masa sekarang ni.. Ditambah plak Stock check dah nak dekat.. makanya semua report report nak kena clear.. Boss plak dah rushing semua beautiful girls ni.. Kelam kabut jadinya..Ni periuk nasi kita, sumber pencarian rezeki.. Ditambah plak sekarang keje payah nak cari...jadi kena buat & jage betul2 ye tak.. Oklah nak sambung keje dulu... J


Salam sayang,
NURUL




7 comments:

  1. Replies
    1. Hehehehe sekadar luahan hati.. ;)

      Delete
  2. iyelah kan...kerja masing2 n tanggungjawab masing2 kena la buat, jgn la nak main marah2 je kan..bukan nurul je, rasanya org lain pun ikut panas jugak.

    rileks2 je sudah...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah pasal.. x pasal2 nak marah org.. nak cakap period.. laki2.. hehehehee ;)

      Delete
  3. sis nye kesabaran benar benar teruji recently.. sabar ya :)

    ReplyDelete