Thursday, 19 April 2012

Orang berkerja daku bergumbira disini



Dikala orang lain sibuk berkerja.. daku sekeluarga bergumbira makan tengahari di tepi pantai.. Hehehehe ni semua gara gara ayah yang ajak kitaorang masak & makan di tepi pantai.. Sebenarnya di perkara wajib kalau kitaorang berkumpul, bila semua kakak2 me balik kampung sekali.. Semalam kitaorang pergi dekat Pulau sayap, Pantai Merdeka.. 


Sangat indah kan.. waktu ni pukul 11 tengahari.. 


Kitaorang beli lauk yang fresh2 tau.. beli dekat tempat lauk pauk di mana nelayan baru balik dari laut..;)


Segar kan.. Ma cakap kat ayah me tak boleh makan udang.. tengah pantang sebab mata me belum baik lagi..Tapi me cakap kat ma x per.. Beli jer.. Sakit belakang kira.. Degil kan.. makan punya pasal.. ;)


Fuuuuuuhh sedap ni... Tengahari tu ayah yang masak untuk kitaorang.. dari udang hingga lah ke ikan.. 


Lawan plak ngan air asam.. pergghh berasap telinga.. ;)


Tengok Ma kita..Cam mak datin plak.. Ma kan tengah pantang, mata x leh kena cahaya matahari..;)


Nilah si chubby, Makan udang tak ingat dunia.. balik tu terus tido.. Pening darah naik sebab makan udang banyak sangat.. 


Best kan.. Dah lama x makan kat tepi pantai macam ni.. ;) 


Salam sayang, 
NURUL



55 comments:

  1. wah...bestnyer nurul... siap makan udang fresh lagi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. best.. sedap + udang tu manis.. ;)

      Delete
    2. manis rendam dengan air gula

      Delete
    3. Hahahaha.. x best baik rendam ngan coklat.. sodap.. ;)

      Delete
  2. wohohohoho...bestnya nurul...

    ReplyDelete
  3. nurul jom kite berkelah, nurul masak spagheti aritu..hehehe hahahaha akak berkelah je n makan masakan nurul

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je kalau nurul masak.. lepas berkhelah nurul suh kak fasz belanje nurul plak.. hehehehehe

      Delete
  4. udang tu tinggi uric acid..bahaya kalau makan sngt,tapi sy lama dah tak makan udang..nak juga^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah..Lagi tinggi dekat bahagian kepala udang tu..

      Jom jemput makan kat umah.. hehehe

      Delete
  5. sedapnya tapi kalau dapat sotong goreng tepung lagi sodap

    ReplyDelete
  6. wahhh..bestnya...udang fresh tu..mmg layan la kan..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best.. tapi x boleh makan banyak sgt..

      Delete
  7. best lah... nak udang sikit!!

    ReplyDelete
  8. amboih..tu dia..mkn udang tu..nak sikit..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe jom dtg umah nurul.. ade lagi tu..

      Delete
  9. Best dapat makan yg fresh.. :)

    Ehh!! Nurul orang Kedah ke? :)

    Tengok habaq Pantai Merdeka ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best.. Eh tak lah.. kepala batas.. Ayah ajak g pantai merdeka ni.. sebab nak beli lauk fresh..

      Delete
    2. jom laaa gi pantai merdeka!

      Delete
  10. bestnya bestnya..makan tepi pantai macam ni memang boleh tambah selera..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat best.. Ngan angin bertiup sepoi2.. aduuuhh x ingat nak balik umah.. ;)

      Delete
  11. wahhh..syiok...ooo makan byk udang leh pening eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat syioookk ooo..

      Tgk org jugak Diah.. Nurul mkn bnda2 camni, cepat naik darah.. sama gak ngan daging lembu.. kalau yg tu lagi cepat naik darah

      Delete
  12. nampak sedap sgt udang tu, Nurul. Eh .. lupa bagi salam. Hai nurul .. assalammualaikum. KC first time here.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedaaapp.. Hai kak chik.. time kasih sudi singgah blog nurul.. ;)

      Delete
  13. PANTAI MERDEKA.... macam nama kat KEDAH...anyway abg man pun dah sangat2x tak balik kg belah mak kat DUNGUN ( Bukit Besi )....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat kedah lah ni.. rumah nurul dekat ngan sungai petani..

      napa x balik kg?

      Delete
  14. your post is nice.. :)
    keep share yaa, ^^
    di tunggu postingan-postingan yang lainnya..

    jangan lupa juga kunjungi website dunia bola kami..
    terima kasih.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for visit my blog..

      ok.. nanti nurul visit ur blog.. ;)

      Delete
  15. wowowowowo...bes nyer.
    xpenah outing ng family camni...tapi kat ganu mmg byk kan org jual2 fresh2 camni...ooo rinduuu ganuuu..tetibeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best... Jomlah kakju g terengganu.. ;)

      kalau kat trganu lagi banyak.. ;)

      Delete
  16. postingan yang sangat menarik :)
    sangat bermanfaat.. ^_^
    keep posting yaa..

    ingin barang bekas lebih bermanfaat ?
    kunjungi website kami, dan mari kita beramal bersama.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kasih.. ;)

      InsyaAllah akan saya singgah dekat blog awak.. ;)

      Delete
  17. wah bestnyeee seafood fresh begitu... tp sian ciksiezuka ada alahan ye... sabar je lah...

    ni ciksiezuka kawan bro framestone tu kan? ;) salam kenalan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Snagat best.. tulah nak buat camne..

      Yup.. salam kenal jugak.. tima kasih sudi singgah blog nurul.. ;)

      Delete
  18. Replies
    1. best.. ala xmo jeles2.. hehehe ;)

      Delete
  19. macam2 jenis udang ada tu. kalau xsilap udang harimau dan kertas kot.
    dapat makan tepi laut memang cool, lepas tu boleh terjun laut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah.. ayah beli 2 jenis..

      best, angin sepoi2.. tapi x mandi pun, hanya g makan je hari tu..

      Delete
  20. Yang paling manis adalah sebab ayah masak .. mesti best kan .. akk dr kecik tk merasa ayah masak .. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best.. x pe mungkin satu hari nanti kak..

      Delete
  21. sedapnnyyewwww!!!!!
    nyummmmmiinyumiiiiii

    ReplyDelete
  22. Bila dah berkumpul bersama, buat apa pun rasa seronok. Rasa mcm nak pegi berkelah la pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok sgt.. Jom pergi bekelah.. ;)

      Delete
  23. Undang-undang didalam gambar nampak besar-besar. Puas makan. :-)

    ReplyDelete
  24. jap2..ngah lap airliur..sedapnya udang tu...

    ReplyDelete