Wednesday, 4 April 2012

Wordless Wednesday : Sejuk Mata Memandang






Salam sayang,
NURUL


10 comments:

  1. Replies
    1. Ape yang May tak faham.. Tu hah poko.. sejuk mata tgk.. hijau jer..

      Delete
  2. Rajin betul yea.... siap tanam pokok lagi... nanti leh KAROK LAGU " TANYA SAMA POKOK "....hik3x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe kat office jer.. sebab benda depan mata.. nak tanam kat rumah tak de tanah.. almaklumlah rumah langit tingkat 3..

      Delete
  3. alalalala.... suka pokok pokok ye? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sha.. suka gak.. sejuk mata.. ;)

      Delete
  4. sejuk lagi bahu memikul..aik?

    ReplyDelete
  5. Saya dan rakan sepejabat ada menjalankan 1 projek menghijaukan taman di pejabat. Ia adalah inisiatif sendiri untuk menghijaukan suasana pejabat selain pokok duit-duit ini adalah tumbuhan terbaik menyerap CO2 dan melepaskan O2.

    Indoor Air Quality(IAQ) tidak ramai majikan yang tahu dan ambil berat. Setiap pekerja mempunyai minimum space jadi apabila ramai sangat kakitangan diletakkan di sesuatu ruang akan memberi kesan persekitaran terutma IAQ akan menurun memberi kesan kepada pekerja dari segi kesihatan dan cepat merasa mengantuk kerana kekurangan O2.

    Meletakkan pokok didalam pejabat bukan sahaja memberikan susana kehijaun dan cantik secara tidak lansung akan membaiki IAQ dan mood berkerja dapat meningkat prdukitivi. Apa produktiviti meningkat pendapatan syarikat pun ningkat. Pekerja gembira manakala majikan tersenyum lebar.

    Aduhai panjang pulan komen ini. Saya ini pantang berceloteh mengenai environment preservation tentu terlajak. Harap tidak kisah. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. biomed asik ckp pasal IAQ..mmg lebly keje kt IAQ pun..Indoor Air Quality punya company..ekekekeke..terbaaaaaaeeekkk la komen tue~

      Delete