Tuesday, 29 May 2012

Dengan Manik tambah pendapatan?? Biar Betul??



Menjahit baju dengan Menjahit manik.. Nurul lagi jatuh cinta dengan menjahit manik.. jahit manik ni sambil layan TV pun boleh.. Sebab tu nurul lagi sayang ngan manik..dan yup manik memang boleh menambah pendapatan nurul.. pernah nurul tak ingat tahun bila.. Nurul ambik upah jahit baju kurung + manik.. Duit yang nurul dapat tu nurul buat raya dan duit gaji nurul untuk satu bulan tersimpan rapi di dalam ASB.. Punya bestkan.. tapi kena banyak pengorbanan.. Masa rehat tak cukup.. Tapi pulangan memang sangat berbaloi..


Bila dah lama tak menjahit ni rasa macam lain plak..Al-kisahnya kakak kat office ni tanya tak apa pun tak dekat Nurul.. terus datang bawak baju nak suruh jahit manik.. Nasib baik yang simple jer.. kiranya x delah nak memikirkan idea sangat.. Lagi satu dia nak cepat plak tu..Dia just nak nurul jahit manik dekat sulaman tu jer.. nak suruh ceriakan baju.. katanya.. Korang tengoklah hasilnya sendiri... 


Sebelum


Selepas


Baju customer Nurul ni dah penuh dengan corak bunga, jadinya untuk menyerlahkan sulaman tu, Nurul pakai manik yang warna cerah.. Dari jauh orang dah boleh tengok.. Sulaman ni x boleh nak jahit manik heavy sangat.. sebab nurul nak naikkan sulaman kaler silver yang kat tepi tu.. Satu kepuasan bagi Nurul bila menjahit ni adalah komen customer.. Suka sangat bile diaorang cakap dia suka & puas hati... ;)


Musim raya sudah mula terasa.. korang dah ganti puasa belum??


Nurul--sedang menjalankan tanggungjawab Nurul pada Yang Esa.. 
Moga dipermudahkan segala urusan.. Amin.. 


Salam sayang, 
NURUL 



41 comments:

  1. nak jahit manik kat baju melay.. boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh.. boleh bla... hahahaha

      Delete
    2. Sukanya bila Nurul cakap camtu *sambil menjeling sinis pada Kid* huh!!

      Delete
  2. Mak mertua eyriqazz dulupun buat jahit manik..satu helai dapat dlm ratus2 juga....memang cantik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat berbaloi2 kan.. Mesti cantik Mak mertua ABg Eyriqazz jahit..

      Delete
  3. betul..boleh buat duit..tapi satu je..untuk orang laki mesti susah cikit bnda2 mcm ni...hehe=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang laki pun boleh ape.. ramai skrang ni nurul jumpa tukang jahit lelaki..

      Delete
  4. manik2 ni membuat saya juling..respeck akan kehalusan buatan si penjahit manik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi halus manik.. lagi cantik hasilnya Abg Zarul.. ;)

      Delete
  5. Klau dah tangan kreatif buat apapun tetap cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MJ pun boleh buat.. NI simple jer..

      Delete
  6. Tu dia blink-blink baju akak nanti. :-)

    ReplyDelete
  7. Kalau kreatif apa pun boleh buat duit.. yang penting rajin berusaha.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berusaha tu sangat penting.. Barulah kita beroleh kejayaan.. ;)

      Delete
  8. wah cantik n kreatif suka sgt2

    ReplyDelete
  9. saya nak spender bermanik2.. nurul tulun buatkan satu untuk sy boleh?hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh... Boleh blaaaaaaaaaaaa.....

      Delete
  10. Sekarang ni orang2 perempuan memang tengah sibuk dgn baju raya...heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal.. dah terasa bahangnye..

      Delete
  11. wahhh cantik..mmg nmpk beza ngan kain before wat..kreatif nurul..;D

    ReplyDelete
  12. jahit manik memang berbaloi..klu tgk org berseni..klu tgn mcm my ni..hoho..yang hadooooo..


    eh..ape kene mengene name khairul azman tu?tu cite copy paste la..haha..x de kene mngene dgn name sesape..hihii...takde mase nk bt entry dan bw skrg...so, bt entry copy paste je..;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sangat berbaloi..

      Kan nama encik husband cik may kan Khairulazwan.. hehehehe

      Delete
  13. rasa2 dah ganti habis dah??hehehe..cantik kan kalau kita kreatif..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ganti habis boleh bersenang lenang lah kan sekarang..

      Delete
  14. tak lama lagi nak raya... memang ramai la dah buat tempahan nak buat baju kan... kitorang ni belum ada kain lagi nak buat baju... nasib baik ar mentua saya tukan jahit.. kitorang kalau ada yang nak minta jahitkan manik kat baju pun kitorang ada buat gak.. tapi takla secantik tu haa... :)
    kalau la dekat kat labuan ni, awal2 dh saya minta awak jahitkan manik kat baju saya.. sangat2 cantik dan kreatif.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kalau dekat boleh aje.. Untung kan kalau ade orang boleh jahit baju..

      Delete
  15. whoaaa... nurul pandai jahit manik.... tolong la ajarkan... tapi abang nak personal coaching....in person yea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aikkkk.. Tak sayang mulut ke Bro? Siap nak personal-sonal coaching pulak..

      Delete
    2. Abg Hazman: Hahaha boleh ajer..

      AE: jom join sekali... hahahaha

      Delete
  16. cantiknya... Nurul, u are so creative....

    kak sha bukanlah pemilik tangan org2 kreatif gini...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kasih Kak Sha.. kak sha pun boleh buat tau..

      Delete
  17. Kalau Nurul nak carik modal untuk buka kedai/kelas jahit, Nurul roger je abang ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AE betul ker?? tahu ke mana2 tempat yg boleh bagi modal untuk bukak bisnes..

      Delete
  18. nice.leh gak tambah duit sket2 kan.moga terus maju bisnes ni.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang boleh... Time kasih Arelan..

      Delete
  19. salam..
    jalan2 kt sini & cik iena nk tag
    jom join.careeron9 buat segmen khas utk blogger
    http://www.ienaeliena.com/2012/05/wwwcareeron9com.html
    tarikh tamat:31 mei 2012

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kasih Cik iena.. Rajin dia..

      Delete
  20. nurul, ajar la sye jahit manik...umah kita dekat je, sanggup sye gi umah nurul belajar... :)

    ReplyDelete