Friday, 11 May 2012

Sekejap jer Allah nak tarik Nikmat Hidup





Ingat lagi tak gambar ni.. Hari tu me g klinik untuk sakit lain.. Last2 dah masuk jumpa doctor baik cek skali mata yang sampai sudah tak baik ni.. dah dekat 3 bulan lebih kot sakit mata tu.. Jap sembuh tapi bila makan seafood kejap jer dia naik balik.. Last last masa jumpa doctor kat klinik panal me tu, Dia cakap yang ni kena refer dekat doctor pakar sebab dah bagi macam2 ubat tak baik2 lagi..


Jadinya semalam me menghala lah ke Tun Hussein Onn National Eye Hospital.. Kalau ikutkan hati tak nak jer pergi sebab mata cam dah nak sembuh..Sebab me memang dah lama tak makan seafood, kekadang jer ambik satu dua.. dan lagi satu our beautiful ladies kat office tu takutkan me, kena korek, kena cungkil lah mata tu.. Tu yang menambah lagi ketakutan me nak pergi.. Tapi bila My boss tanye.. terpaksa lah kena pergi jugak.. Untuk kesihatan kita jugak kan..




Me pergi semalam dah register bagai, Jumpa doktor.. dia cakap mata me kalau ikutkan kena hiris buang… Addduuuhh.. tapi bila dia cek2 bagai, dia cakap tak payah sebab mata me dah nak baik Cuma sekarang ni me kena jaga makan.. Seafood memang tak boleh makan langsung.. Doktor just bagi Ubat titik & Sapu jer.. Then kalau tak baik jugak kena datang follow up lagi.. Mahal gila kot jumpa doctor je dah RM60.00 tu belum masuk ubat lagi.. Tapi nasib baiklah office cover semua..


Yang Tak puas hatinya Tak boleh makan SEAFOOD… rugi nya rasa.. dah lah me ni memang jenis hantu udang & Ketam.. Sedih betul.. tulah Tuhan nak tarik nikmat yang dia bagi sekejap jer..  Tapi tak per biar mata sembuh sepenuhnya dulu, barulah me nak try boleh makan ke tak Seafood tu..


Kita as manusia Wajib bersyukur dengan setiap Nikmat dan rezeki yang Allah berikan kepada kita.. Me bersyukur sangat dengan rezeki yang Allah bagi kat me..Syukur Alhamdullillah.. Amin..


Salam sayang,
NURUL



9 comments:

  1. kalau nak pergi THONEH ni mmg kena prepare ongkos...maheyyy

    ReplyDelete
  2. Hurmm... kalau cenggitu nannti abang belanja makan nasik kerabu ayam percik + daging bakar yea.... okey kan sebab bukan seafood...betul tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay... saya sekali.. terima kasih

      Delete
  3. MAY PUN TAK BLH MKN SEAFOOD..TAPI BELASH JUGAK..PASTU MKN UBT..

    ReplyDelete
  4. hmmmm.. kita makan ayam bakar lah pulok

    ReplyDelete
  5. Jom malam nie makan nak.. bro belanje makan seafood he..23x

    sian dia ek.. mmg patut kena korek nie...

    ReplyDelete
  6. sila la pantang ye nurul. akak pon ptt kene pantang tp balun je....pastu mula la....penyakit dtg menyerang :D

    tp ok je ...tk serius mana.

    ReplyDelete
  7. kesian kat Nurul

    sabar ye... nanti nanti boleh lah mkn seafood tu.....

    yg penting kesihatan Nurul ok

    ReplyDelete