Monday, 21 May 2012

Selayang Burger Grill memang terbaik!!



Hari Jumaat yang lepas nurul telah dijemput oleh Bakal Hero Remaja untuk memanjakan diri.. Memanjakan diri dengan Makan sedap, first time dalam hidup nurul makan Burger Grill.. Selayang Burger Grill.. Yang terletak di Selayang Jaya kalau korang jenis pakai GPS tu senang sangat nak cari kedai ni hanya search Old Town White Coffee Selayang Jaya atau Domino Selayang Jaya..


Selayang Burger Grill

Bila Korang dah sampai White Cofee atau Domino tu, korang just cari Restoran Cawan.. Selayang Burger Grill ni betul2 depan Restoran Cawan..

Nilah dia Restoran Cawan tu..


Inilah kedai terhangat di abad ini... Selayang Burger Grill


Ini Adalah senarai Makanan dan Harga yang disediakan


Fuuuuh... sangat menggoda kan... Memang terbaik..


Meatbal yang sangat sangat sedap.. Harga dia cuma RM6.00 sahaja.. Kalau korang nak tahu Meatball & Kuah yang disediakan semuanya Home made dari Tukang tukang masak Selayang Burger Grill ni tau.. Memang terbaik.. Korang wajib cuba ni..


Double Cheese Beef Burger.. Yang ni pun memang terbaik.. RM13.00 je tau.. Kalau sapa sapa yang kuat makan memang sesuai sangat..
Nurul yang x boleh makan daging pun tahan jer malam tu..
Sebab burger ni menggoda jiwa..


Yang ni plak.. Cheese Beef Burger...Sedap.. Itu je yang nurul boleh cakap.. RM8.00.. Yang ni kalau nak diet sangat sesuai.. Boleh mengenyangkan perut korang..

I love this one!!! Chicken Burger RM9.00 sahaja.. Korang bayangkan Lapisan roti yang lembut diapik oleh daging ayam segar yang telah digrill dan makan panas panas.. perggghhh memang sedap.. ;)


Kalau korang x nak makan makan yang grill.. Kat Selayang Burger Grill ni pun ada disediakan Fish Burger.. RM7.00.. Ini pun sedap.. kelembutan ikan tu terasa bila korang makan bersama sama dengan Roti + Mayonis, Buat Pengetahuan korang Diorang pakai Ikan Dory.. memang sedap..


Korang tau tak.. Apa yang best tentang Selayang Burger Grill.. Korang boleh dapat satu kupon cop pembelian iaitu setiap kali korang beli burger Grill ni akan dicop dan cukup 5x cop korang akan dapat satu set meatball secara percuma.. Cukup 10x cop, dapat lagi satu burger secara percuma.. Sangat best kan..  


Kalau korang nak tahu jugak Selayang Burger Grill  ni baru jer dibuka pada 21 April 2012 yang lalu..Semua bahan yang disediakan dari daging hinggalah ke sos diorang home made sendiri..Selayang Burger Grill  ni ada 3 tukang masak, Daging burger, ayam, Meatball dan Ikan tu diorang dah bahagikan tugas tugas masing masing dan diantara diorang ada rahsia masakan tersendiri.. Idea tertubuhnya Selayang Burger Grill bermula disebabkan oleh pengalaman salah seorang dari mereka yang merasai sendiri kehidupan sebagai seorang pelajar di luar negara.. yang mana sukarnya untuk mendapatkan bekalan makanan yang halal.. dan dari situ lah bermulanya home made makanan sendiri..


 Kalau korang nak tahu lebih lanjut dan merasai sendiri kenikmatan
Selayang Burger Grill korang boleh hubungi diorang :-


019 - 627 6686
012 - 285 0664

Atau

Twitter: @slgburgergrill


Blogger yang hadir.. dari kiri Bakal Hero Remaja aka Mr. Boni atau nama manja Zack, Nurul, Deqnoor & Broframestone 


Terima kasih Selayang Burger Grill, Mr. Boni/Zack & Broframestone 


Memang rugi kalau korang tak try Selayang Burger Grill  ni..
Terbaiikkk Der.. ;)



Salam sayang,
NURUL



47 comments:

  1. wah dekat ngan uma nie..

    jemput singgah,
    http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/05/ceritaku-di-nestle.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa try k..

      Time kasih singgah blog nurul.. ;)

      Delete
  2. murah ye harga dia? uihhhhh terliur dah ni... huhu

    ReplyDelete
  3. Wahhhh.. Cantiknya Siezuka *tetibe*

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Abang ensem.. hahahaha

      Delete
  4. wahhhh..mmg harus terjahhhh!!!...hehe..

    ReplyDelete
  5. Sumpah terliuq, terus buat perut berkaroksss,.. awat xajak pi sama, ahaakss :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap Kak Yana.. Nurul dijemput oleh Boni.. ;)

      Delete
  6. gi sane tak ajk!mmg la....sob3...klu yg ni,komfem pegi punye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe nurul pun diajak oleh Mr. Boni..

      Delete
  7. penggemar burger seperti zuan, terliur melihatnya

    ReplyDelete
  8. huh!! tak ajak pung.. heh heh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak sapa saya nak ajak... Hahahaha

      Delete
  9. UNTUNG laaa boni dapat jemputan special lagi....kita nie makan burger pasar malam je laa... huhuhu

    ReplyDelete
  10. kenapa bukan saya berada di situ? kenapa nurul?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Kenapa KID tidak berada di situ...

      Delete
  11. Oh tak jauh dari tempat tinggal saya. Boleh singgah ke sana nanti. :-)

    ReplyDelete
  12. uishhhh...memang menggugat iman betul la gambar burger2 tu sume.arghhh...tapi kena diet.waaaaaa...dah obes ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa Arelan kurus jelah.. nak diet ape lagi..

      Delete
  13. hee...baru buka ye..ezad yg duduk area2 selayang pun baru tahu Selayang Burger Grill ni...hee~

    ReplyDelete
  14. waduh2..lapar tgok burger tu..tapi kat Sabah takde bukak lagi..ade tak dorg nak bukak cawangan kat sini..sure laku punyerlah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kita try inform kat diorang.. kat sini pun baru lagi bukak.. tapi memang sedap..

      Delete
  15. adoi.. mcmana saya tak de kat situ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah kan.. camne Abg Zarul x der..

      Delete
  16. Wah.... Boni semakin femes la selepas nie ek

    ReplyDelete
  17. Tengok ke Meatball tu mencairkan ;)

    Tp nak p jauh ler, takpe kat Penang pun ada gak, belum sempat terjah je lagi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap Myra... X per nanti kalau dtg KL boleh cuba..

      Delete
  18. perghh..tengok mcm sedap.. jauh lak selyang tu.. hadess

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap.. Jauh ape.. try lah ajak AE.. ;)

      Delete
  19. nmpk sdp..
    bnyk kuah ye pulak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap.. Kuah dia tu pun sedap..

      Delete
  20. pehh..macam sedap aje tengokk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Titan... memang sedap... kena try..

      Delete
  21. pehh,,mahalnyer tu..sama mahal dengan MCD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahal.. tapi berbaloi2.. stok dia fresh dan yg penting home made sendiri..

      Delete
  22. nurul, kalo pegi, bgtau tau, bleh mntak tlg belikan...heheheh.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh ajer.. x pun kita g sama2.. dekat jer ngan rumah kita..

      Delete
  23. untung la.tu je nk komen

    ReplyDelete
  24. Depan UITM Selayang pun ada satu lagi burger grill. Tapi yg ni bakar pakai arang. Jom pakat pi terjah....

    ReplyDelete