Monday, 18 June 2012

Jom Kurus secara Percuma dengan KevinZahri



Bila dah ditag oleh Puan Bee dekat FB pasal Projek Seminar Jom Kurus Percuma Untuk Blogger anjuran Kevin Zahri Nurul dengan suka gembiranya nak join.. Cuba tanya dekat semua kaum wanita soalan "Siapa nak Kurus???" sudah semestinya semuanya nak kurus.. Kurus telah menjadi igauan mimpi bagi kaum wanita.




Dan ditambah plak sekarang ni dengan masalah obesiti, Diabetisi yang manjadi satu pemasalahan besar bagi rakyat Malaysia.. Buat pengetahuan korang pengambilan gula di kalangan rakyat Malaysia sangat sangat tinggi iaitu purata 51 gram  melebihi saranan yang ditetapkan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) iaitu 50 gram. Mau tak ada masalah lebihan berat badan kan.. dengan pemakan yang tak teratur, makanan berminyak.. ditambah plak macam Nurul kalau kat office hanya duduk bersenang lenang, x da exercise x ada apa apa... 


Nurul sebagai salah seorang yang mengalami masalah obesiti.. Memang risau sangat dengan berat badan Nurul sekarang.. Walaupun Sedikit dan kelebihan Nurul dari segi ketinggian, tapi tetap jugak risau dengan penambahan berat badan.. dan sebab utama Nurul nak join  Projek Seminar Jom Kurus Percuma Untuk Blogger  ni adalah NURUL NAK KURUS!!!!... 


Jom ramai ramai blogger blogger sekalian kita join Projek Seminar Jom Kurus Percuma ni... Syarat syarat dia senang sahaja, korang semua hanya perlu ikut arahan kat bawah ni sahaja:-

  • Mesti mempunyai blog yang aktif
  • Create satu blog post tentang: 1) kenapa anda ingin join seminar ini dan 2) kenapa rasanya ramai yang mengalami masalah berat badan berlebihan. (simple2 je )
  • Include logo Jom Kurus (klik di sini) dalam blog post tersebut.
  • Penting! Sila email link blog post anda kepada PuanBee di puanbeedotcom@gmail.com
Senang sahaja kan... Harap harap Nurul terpilih untuk join sama seminar ni.... ;)


Salam sayang, 
NURUL 





35 comments:

  1. terpilih sudah .. jom jumpa disana nanti ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni yg Nurul suka... :)

      Time kasih Puan Bee..

      Delete
    2. nk join bole?heeeeee

      Delete
    3. Jomlah kak Anne... best nih.. ;)

      Delete
    4. nak kurus.. naaakkk.. hehehheee

      Delete
  2. eh..gemuk ke?mcm tak pun...ok je tgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. berat Nurul dah lebih sgt lah skrang.. May nampak ok sebab Nurul tinggi.. kalau tak memang ketara sangatlah.. ;(

      Delete
  3. goodluck~.. nak menurunkan berat badan mmg kena kuat semangat..jgn hangat hangat tahi ayam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kasih... ;)

      Tulah.. ni kejap jer semangatnya, bila nampak makanan sedap lagilah x leh control makan..

      Delete
  4. nak kurus jugak!!!!..eheehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gegurl jom kita join ni... Boleh jumpa.. hehehe

      Delete
  5. wow...macam menarik...sye pun nak kurus jugak... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom join kak.. boleh g sesame.. rumah dekat kan.. hehehe

      Delete
  6. Bestnyer Nurul pun join, Myra sebab memikirkan dok nun di Utaqha..huhuuu...

    Nanti syer na tip tu..heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Join... orang dah bagi peluang, Nurul x nak lepaskan... ;) '

      InsyaAllah nanti nurul share.. ;)

      Delete
  7. kalau nak jadi gemuk sikit ada tak.. huhuhu.. saya dah kurus nak tambah gemuk sikit jer lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah beruntungnyer... try derma darah.. orang cakap derma darah boleh naikkan berat badan..

      Delete
  8. kevin zahri pernah kasi talk kat ofis eyriqazz..memang best dan sempoi dia kasi talk..orangnya hensem dan sasa..lepas jumpa dia, nurul dah kurang selera kot kat abangensem..hahahaha....

    teringin juga nak pi, tapi susahla nak tinggalkan anak2 kat rumah...kesian wifey,....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah tgk kat blog dia pun cam hensem.. hihihihi, marahlah AE nanti..

      X per family kena diutamakan..

      Delete
  9. Lelaki kurus ensom ke nurul ?

    ReplyDelete
  10. wahhh bagus bagus nurul pun join yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..join, Jumpa kat sana Kak Siti.. ;)

      Delete
  11. hohoho...gudluck nurul.saya lagi suka cara sendiri untuk kembali fit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kasih Arelan.. Nurul pun suka cara tu, tapi kemalasan tu menguasai dirilah..

      Delete
  12. wah..hehehe..nasiblah jauh bebeno nak join..takpe nt nurul cite kat Jay yer..hehehe:P

    ReplyDelete
  13. nak kurus jugak.. hehehehee

    ReplyDelete
  14. Isteri berjaya mengikut tip ebook "Turun 5kg dalam 5 minggu" oleh Kevin Zahri. Beliau berjaya menurunkan berat badan 8kg dalam masa 4 minggu.

    Tidak perlu ambil ramuan minuman untuk kurus selepas itu perlu berdiet pula. Tak fahamlah.

    ReplyDelete
  15. Siezuka.com,

    Blogwalking here & i follow you.. :-)
    Saya pun joint..harap-harap terpilih....

    ReplyDelete
  16. JOm semua yang dekat sini nak join , ada lagi kekosongan :0

    ReplyDelete