Monday, 17 December 2012

Bila Hati Kecewa


Ya Allah lamanya blog bersawang.. Biasalah blogger bila dah lama x menaip macam nilah jadinya, mood blogging terus hilang mood menaip apetah lagi, sampai budak office tanye kenapa x update blog. Nak buat macam mana baru jer nak menaip ade jer benda yang menghalang, tu yang mood nak menaip memang hilang terus. Last2 blog dibiar macam tu jer. Tapi FB wajib buka lah sebab kat FB macam2 infomation Nurul dapat,  kalau rakan2 blogger pin entry Nurul akan klik & baca Cuma tak berkomen jer.. Mintak maaf yer semua.. Bukannya malas nak update tapi kekangan kerja dan masa, Nurul kan keje customer service dan tak tahulah nak cakap ape lagi.. bukan tension dengan customer, tapi tension dengan keadaan sekeliling, sampaikan satu masa mengalir air mata sebab dah penat sangat, ade jer akal fikiran untuk mencari alasan. bukan nak cakap kt rajin berkerja tapi at least kenallah adil.. entahlah dah malas nak cakap banyak tunggu jelah.. Customer service bila x cukup orang kelam kabut lah jadinya.. tu belum masuk lagi kena follow up keje orang..Aduhaiiii, Bila jadi macam ni, Ya Allah kesabaran Nurul betul2 teruji.. mudah jer nak angin nak berapi kat orang.. Nurul marah pun bukanya saja2 nak marah, tapi  marah Nurul bersebab, Penat dengan dunia yang penuh dengan ketidak adilan. Apapun keje ni yang Nurul suka jadi Nurul kena lalui, lagipun keje x ada masalah, yang bermasalah hanyalah dengan  keadaan sekeliling.. dan lagi satu kalau barang tu busuk dia TETAP busuk jugak dan dia x akan bertukar jadi wangi. Sama jugak manusia, Kalau orang dah pandang buruk, dia tetap buruk di mata manusia, even dia buat baik sekalipun. Berdiam diri x bermakna kita salah dan berdiam diri jugak tak bermakna kita betul, kita as manusia x boleh terus jatuhkan hukum, orang tgk kt ceria gembira, tapi dalam hati orang tak tahu..setiap manusia ade masalah masing, cuma beza manusia adalah cara mengatasi masalah tersebut. Moral of the story enjoy jelah kehidupan yang kita pilih, Orang sekeliling tak pernah faham ape yang kita nak dan ape yang ingin kita tuju dan apa yang kita inginkan hanya kita yang boleh corak dan tetapkan jalan hidup yang kita pilih, jadi tetaplah dalam hati jika ada Usaha,  kita tawakal dan berserah saja pada Allah S.W.T dan yang paling penting Doa..Jadi.. kita enjoy!!! J


Salam sayang,
NURUL 

27 comments:

  1. biasalah manusia memang banyak ragam..sabar k :)

    ReplyDelete
  2. sama laaaa.. kid pun keje CSR.. kalo tengah marah, hentak meja dan mouse.. saper pun tak marah.. hahahaha... normal. hik3

    ReplyDelete
  3. nurul kena banyak bersabar tau... andai rasa nak marah atau sedih, cuba kenang detik kita bersama kat tol keluar behrang tu.. pasti nurul akan tersenyum sorang2 sampai air liur meleleh2..

    ReplyDelete
  4. moga dipermudahkan segala urusan. akak tgg kad wangi dr nurul . moga dpt menempuh segala cabaran dan dugaan ;)

    ReplyDelete
  5. banyakkan bersabar nurul..dugaan..kalu stress2, jom balik kampung..tenang skit kan tengok pemandangan di kampung...

    ReplyDelete
  6. patutlah agak lama tak update blog nie yea...mungkin Nurul luahkan agar ia tak selalu terbuku dalam hati

    ReplyDelete
  7. ingin kongsikan juga kisah zuan, tapi tak pasti siapa sudi mendengar :(

    ReplyDelete
  8. sama lah dengan mak sejak balik dr berxuti mood nak menulis entry pon turut bercuti hehehe

    ReplyDelete
  9. meh datang banting, gua belanja semangkuk cendol. meh.

    ReplyDelete
  10. Sabar bebanyak ye Nurul, tekanan kerja, tekanan keadaan sekeliling tu adalah lumrah.

    Nurul kena cari masa untuk berehat, release minda supaya tekanan yang Nurul rasai dapat dikurangkan..

    ReplyDelete
  11. biasalahhh kerja kan..mana2 tmpt keje pun mesti stress ngan keje ngan staff semua..byk2kan bersabar okayh..

    ReplyDelete
  12. Takmo sedey sedey ye nurul... bersabar n ikhlas je la..in sha Allah, tak lame lagi, tuah balas dengan yang lebey lebey baik :)

    ReplyDelete
  13. same la..my ni ngalir air mate pk keje skrg..da tak seseronok dl..hm..baru ingt nk mintak keje tpt nurul..blh blk kol 6!hehe..skrg my blik keje ari2 kol 9pm..sedey betul..dl masa bujang taknak pulak pakse keje smp mlm..da preggy ni, kene pakse plak..

    ReplyDelete
  14. kalau bro dah pandang nurul gemuk, gemuk juga xde kurus...

    kalau bro nampak nurul comel, comel juga... xdenye nak cute miut ke ape ke he..23x

    dah lama xjumpa nurul.... rindu

    ReplyDelete
  15. sabar ye kak. tak lama lagi adalah tuu kemanisan yg timbul. :)

    ReplyDelete
  16. woaaa..selama ni sy tgk nama siezuka kt peserta contest denaihati blh plk sy fkir siezuka tu laki..adehh..tlupa plk watak siezuka dlm doraemon tu pmpn..haiyaaa

    salam kenal

    ReplyDelete
  17. Dunia pekerjaan ni politik juga. Kena hati2.

    ReplyDelete
  18. banyakkan bersabar k.. lumrah kehidupan.. kat mana2 pun ada perangai camtu..

    ReplyDelete
  19. nurul apa cer? dah lama tak update blog ni? mana post tahun baru :D

    ReplyDelete
  20. menanti cerita baru dari ciknurul ;)

    ReplyDelete
  21. patutlah lama tak nampak nurul.. skodeng di sini takda entri baru...

    ReplyDelete
  22. betul tu.. kita hargailah kehidupan kita sekarang ini

    ReplyDelete
  23. samalah..kdg2 bukak blog blur je tak tau nk update ape

    ReplyDelete
  24. lama nye nurul tak update bllog

    ReplyDelete
  25. hai nurul.. semoga semuanya dalam keadaan yang baik =D

    ReplyDelete
  26. Assalammualaikum

    tabah kan hati ya

    ReplyDelete